Фасадний декор
044 332 10 15
пн - пт 09:00 - 18:00 сб, нд 10:00 - 17:00
пн - пт 09:00 - 18:00 сб, нд 10:00 - 17:00
logo

Як зробити зовнішнє оздоблення вікон пінопластом?

13 жовтня 2021

Як зробити зовнішнє оздоблення вікон пінопластом? | Fasad House

Важливим завершальним етапом будівництва є оформлення вікон будинку. Не варто недооцінювати важливість цього заходу. Багато власників приватних будинків вважають, що такий невеликий обсяг робіт можна перенести на невизначений час. Однак насправді подібний підхід може негативно позначитися на тепло та звукоізоляційних властивостях пластикових вікон. В результаті на стіні може з'явитися пліснява та грибок. Перед початком встановлення елементів декору необхідно ознайомитися з особливостями та правилами проведення робіт. Лише у такому разі ви зможете отримати якісно виконаний фасад.

У чому полягає індивідуальне оформлення вікон зовні будинку?

Під обробкою вікон мається на увазі благоустрій робочої поверхні, у тому числі укосів, які виконують не тільки функцію декору, але й дозволяють захистити вікно. Багато фахівців будівельної сфери вважають, що обробка укосів є однією з найважливіших внутрішніх процедур. Під час встановлення пластикових вікон підрядник заливає монтажною піною шви. Однак слід розуміти, що цей засіб не відрізняється довговічністю. Зокрема, якщо ця область піддаватиметься факторам навколишнього середовища, а саме опадам, прямим сонячним променям та підвищеній вологості.

Оформлення вікон зовні виконує такі завдання:

Якщо ви нещодавно встановили пластикові вікна, то слід найближчим часом займатися обробкою зовнішніх укосів.

Сьогодні на ринку будівельних матеріалів представлений величезний асортименти різного декору для оформлення вікон, у тому числі готових обрамлень. Ви легко можете підібрати потрібні деталі, які відмінно впишуться в інтер'єр будинку. Цікавий декоративний ефект може принести поєднання встановлених склопакетів незвичайного кольору з відповідними архітектурними елементами. Великою популярністю зараз користуються вітражні, матові стекла або вікна будь-якого іншого відтінку. У цій галузі можна встановити решітки, палітурки та інші яскраві декоративні елементи.

Як вибрати матеріали для декоративного оформлення вікон?

У каталозі нашої компанії Fasad House ви зможете знайти великий асортимент елементів, призначених для зовнішньої обробки, наприклад віконні обрамлення. Така різноманітність зможе порадувати та задовольнити потреби будь-якого клієнта. Крім декорованих деталей вам знадобляться інші будівельні матеріали. Наприклад, найпоширенішим способом обробки вважається штукатурка. Її головна перевага полягає в низькій вартості та простоті виконання робіт. До недоліків даного матеріалу можна віднести слабу міцність, яка виявляється у появі тріщин після закінчення певного проміжку часу. Таке оздоблення рекомендується регулярно оновлювати.

Ви також можете використати сендвіч-панелі. Цей матеріал складається з двох пластикових пластин, між яким розміщений спінений поліуретан. Вирізняється виріб довговічністю, стійкістю до факторів навколишнього середовища, високими теплоізоляційними властивостями, багатою кольоровою гамою та простою установкою. До мінусів цієї продукції можна зарахувати високу ціну.

Для оформлення вікон з вулиці вам може знадобитися листовий пластик. Він відрізняється високими показниками пароізоляції, вологостійкості та теплоізоляції. Ця продукція стійка до агресивних хімічних засобів. А головна його нестача – висока вартість.

Якщо на поверхні стіни є тріщини або пошкодження, рекомендується використовувати гіпсокартон. Метод обробки із його застосуванням дозволяє створити на фасаді цікаві дизайнерські рішення. Вам також варто врахувати жорсткість та теплоту матеріалу. До мінусів виробу можна віднести необхідність додаткового утеплення та регулярний догляд. Під доглядом мається на увазі фарбування поверхні.

Любителям натуральних матеріалів експерти рекомендують скористатися деревом. Таку продукцію можна побачити відразу, оскільки вона має привабливий зовнішній вигляд. Крім того, матеріал має природне походження. Однак мало хто може похвалитися таким оздобленням, оскільки на попит впливає висока вартість. Якщо ви вирішили оформити вікно деревом, то повинні знати, що елементи необхідно обробляти спеціальними засобами, які дозволяють захистити матеріал від впливу факторів навколишнього середовища. Найчастіше такі деталі можна побачити на укосах дерев'яних будинків.

Які функції виконує декоративне оздоблення віконних отворів?

На сьогоднішній день декоративне оздоблення вікон є одним із найпопулярніших напрямків у дизайні фасаду. Завдяки великому асортименту продукції в компанії Fasad House і можливості замовити деталь будь-якої форми з пінопласту клієнти можуть реалізувати будь-яку свою фантазію.

Зовнішні вікна дозволяють сонячним променям та світлу проникати всередину приміщення та є одним з основних елементів фасаду. Якщо ви хочете, щоб вікна вирішували не тільки технічне завдання, але й естетичне, то оптимальним способом досягнення цієї мети вважається створення декору зовні будівлі.

Оздоблення вікон пінопластом дозволяє створювати цікаві та привабливі фасади. Коли людина підходить до будівлі, то перше її враження формується за рахунок оцінювання зовнішнього вигляду споруди. Вироби з пінопласту виконують такі функції:

Якщо правильно підібрати декор, то можна змінити вигляд вікна, додавши в нього деякі елементи. Фахівці для оформлення вікон часто використовують молдинги, карнизи та лиштви.

Як зробити декоративне оздоблення вікон зовні своїми руками?

Зовнішній вигляд фасаду залежить від того, як було оформлено вікна. У цьому випадку важливу роль грає як форма, матеріал рам, так й правильно обрані укоси, і навіть якість їх монтажу. Звісно, таку роботу бажано доручати справжнім професіоналам своєї справи. Якщо виділеного вами бюджету вистачає тільки на покупку необхідних будівельних матеріалів та елементів для зовнішнього декору, то можете спробувати впоратися з монтажем самостійно. Віддайте свою перевагу декору, виготовленому з пінополістиролу. Його набагато легше встановити, а результат порадує будь-якого господаря будинку.

Пінопластові укоси можна легко та швидко встановити. Крім того, ця продукція має ряд переваг у порівнянні з такими ж елементами, виготовленими з інших матеріалів. Серед переваг виробів з пінопласту можна виділити:

Кожна людина, яка планує зайнятися прикрасою фасаду, обробкою вікон, зможе легко вибрати елементи для цих цілей у будь-якому стилі в нашої компанії «Fasad House». На сайті представлені укоси, що мають різний розмір, малюнок і навіть рельєф. Тут ви можете вибрати укоси для аркових вікон. За бажанням можна скористатися додатковими послугами, а саме виготовленням деталей за вашими вимірами та кресленням. Нестандартний декор обійдеться вам набагато дорожче, але при цьому ви отримаєте саме те, що планували. Всі замовлення ми виконуємо швидко та якісно.

Ми постачаємо продукцію, яка була створена з матеріалів високої густини. Завдяки невеликій вазі та міцності пінопласт легко обробляти та створювати з нього деталі будь-якого рівня складності за цілком доступною вартістю.

Встановити віконні укоси зможе навіть будівельник, який не має великого досвіду та особливих навичок роботи з цими елементами. Щоб монтаж був якісний, важливо ознайомитися з рекомендаціями виробника цих виробів, а також правильно підібрати розміри елементів декору.

Перед монтажем укосів необхідно, в першу чергу, підготувати робочу область, позбавившись від пилу, що накопичився, та забруднень. Далі за допомогою зубчатого шпателя нанесіть монтажний клей на пінопласт і притисніть його до стіни. Щоб з'єднати деталі між собою, потрібно скористатися клеєм стику. Робота має виглядати акуратно, тому одразу видаляйте зайвий клей шпателем. Коли засіб підсохне, потрібно обробити шви шпаклівкою. Тепер все готове, залишається лише дочекатися, коли все висохне та пофарбувати обрамлення у ваш улюблений колір.

На укоси, призначені для фасадного декору, після їхнього виробництва наносять спеціальний захисний шар, який надає міцності виробу. По суті, ця продукція візуально не відрізняється від дорогих укосів із гіпсу. Зате такий декор доступний за ціною, його установку можна виконати самостійно. Такий підхід дозволить швидко та легко надати фасаду будинку привабливий зовнішній вигляд та при цьому заощадити на матеріалах та будівельних послугах.

Пінопластова продукція доповнить фасад, виконаний у будь-якому стилі. За допомогою цього декору можна реставрувати старі будівлі та нові полегшені конструкції. Якщо ви збираєтеся встановити об'ємні укоси великого розміру, не варто турбуватися, вони не створять підвищене навантаження на стіни будівлі.

Дизайн вікон зовні за допомогою декору з пінополістиролу

Оригінальні пінопластові елементи декору дозволяють за мінімальних витрат ефектно оновити екстер'єр будь-якої будівлі. Придбати їх можна у каталозі нашої компанії Fasad House. Продукцією з пінопласту прикрашають весь фасад, у тому числі віконні отвори та верхню частину. Подібна реконструкція пожвавить ваш старий будинок і надасть йому нового вигляду.

Декор із пінопласту привертає увагу багатьох підприємців, які працюють у сфері будівництва. Незважаючи на те, що архітектори та дизайнери, як і раніше, рекомендують використовувати традиційні технології, бізнесмени віддають перевагу більш дешевим рішенням. Наприклад, замість тришарових стін стали застосовувати двошарове утеплення, а товстий шар штукатурки замінили на тонкий. Якщо споруда відповідає затвердженому проекту, то результат вважається задовільним. А щоб будинок мав привабливий фасад, будівельники використовують декор із пінопласту.

Важко уявити нову споруду, де не було б передбачено обрамлення вікон. Фасади прийнято декорувати ще з давніх-давен, тому елементи декору можна помітити не тільки на стильних спорудах, але й на будинках, виконаних у класичному стилі.