Фасадний декор
044 332 10 15
пн - пт 09:00 - 18:00 сб, нд 10:00 - 17:00
пн - пт 09:00 - 18:00 сб, нд 10:00 - 17:00
logo

Навіщо потрібна обробка зовнішніх кутів будинку?

5 листопада 2021

Навіщо потрібна обробка зовнішніх кутів будинку? | Fasad House

Навіщо потрібна обробка зовнішніх кутів будинку?

Поява нових матеріалів на ринку спричинила зміну обробки будівель. У 1951 році було отримано пінопласт. Завдяки йому архітектурні споруди набули нового стилю.

У наші дні пінопластовий фасадний декор відіграє далеко не останню роль у будівництві, його активно використовують як утеплювач житлових будівель та споруд різного призначення. Багато людей переконалися в тому, що цей матеріал добре зберігає тепло, має простий та зручний монтаж, а також стійкий до дії мікроорганізмів.

З кожним роком оздоблення фасаду пінопластовими елементами ставало все популярнішим. Пояснювалося це тим, що цей матеріал удосконалювався та наділявся великим потенціалом. Сьогодні більшість архітектурних будівель декорується лише цим матеріалом. Будинки, оброблені пінопластом, виглядають унікально прекрасно, просто й романтично. Навіть зовнішні кути будинку, які багатьом користувачам здаються непримітною частиною екстер'єру, можна прикрасити і цим додати будівлі завершений вигляд.

Які плюси має оздоблення кутів фасаду пінопластом?

Фасадний декор з пінопласту може мати різні кольори, оскільки він добре фарбується. Однак не потрібно повністю віддаватися своїй уяві, адже в архітектурі діє певна колірна гама.

Найчастіше використовується білий колір, оскільки він надає елементу фасаду урочистість. До того ж, біла фарба без пігменту є найдешевшим варіантом, який не вимагає підбору відтінку при повторному фарбуванні. Білий колір - ідеальний варіант для тих, хто любить класику.

Оздоблення кутів будинку пінопластом має наступні переваги:

Крім перерахованого вище, подібний декор можна встановлювати в будь-яку погоду.

Як і чим виділити кути на фасаді будинку?

Сьогодні обробку кутів фасаду будинку найчастіше виконують пінопластовими декоративно-оздоблювальними елементами. Зумовлено це тим, що цей спосіб є одним із найкращих та практичних у сучасному будівництві, який підходить для будь-якого клімату. Як правило, кути будь-якої будівлі вважаються найхолоднішими вузлами. Використання пінопластового декору допоможе «вбити двох зайців» одночасно. Що це означає? Ваша будівля придбає гарний зовнішній вигляд, і ви суттєво знизите втрати. Пінопластові елементи легкі, тому не створять додаткове навантаження на фасад. Крім того, вони легко та швидко встановлюються.

Зазвичай для оформлення зовнішніх кутів використовують русти, молдинги, і навіть пілястри. Русти надають будинку масивний та надійний вигляд. Цей вид обробки підходить різним стилям оформлення фасаду. Як правило, рустами облицьовують перший поверх або цоколь будівлі, а також зовнішні кути будівлі. Безперечною перевагою рустів є те, що їх можна встановлювати на будь-яку поверхню без виконання складних підготовчих робіт. Уточнити ціну руста можна у менеджера Fasad House.

Молдинги та пілястри для кутів будівель у багатьох випадках схожі, але насправді вони мають відмінності. І ті, й інші мають гарний шляхетний вигляд. Будинки, прикрашені цими елементами, набувають статусного вигляду. Крім цього, вони візуально стають вищими. У більшості випадків їх використовують для класичного оформлення будівель, але їх можна зустріти в інших стилях.

Пілястрами з пінопласту можна оформити дверні отвори, балкони, каміни. Їх можна монтувати як всередині, так і зовні приміщення. Крім того, слід зазначити, що декоративні пілястри дають широкі можливості для грамотного розбиття простору фасаду. Таким чином, ви можете надати вашому будинку оригінальність. Пілястри з пінопласту вважаються оптимальним варіантом для оформлення кутів у сучасних умовах.

Багато майстрів сьогодні поєднують кілька видів декору в обробці зовнішніх кутів будинку. Наприклад, це може бути поєднання рустів та пілястр. Незалежно від того, яке поєднання елементів ви будете використовувати для обробки, кути будинку з пінопласту будуть виглядати неймовірно та стильно.

Продукція компанії Fasad House допоможе зробити реальну мрію. Фахівці допоможуть підібрати такі деталі фасадного декору з пінопласту, які радуватимуть вас багато років. Ви можете бути впевнені в якості та надійності нашого матеріалу, ми є виробником фасадного декору, маємо багаторічний досвід, бездоганну репутацію та гарні відгуки клієнтів.